top of page
Meerssen%2520foto%25202_edited_edited.jp

Renovatie Smart Home Meerssen

Opdrachtgever

Zakelijk

Cijfers en Feiten:

De voormalige Rabobank in Meerssen hebben wij samen met de eigenaar omgebouwd tot modern Tandheelkundig Centrum. Het pand is volledig verduurzaamd en ingericht met Smart Home van Loxone. Naast een hoog comfort niveau zorgt dit ook voor een optimale beveiliging van het pand en een zeer slim en duurzaam energieverbruik.

Met de installatie van een Nefit warmtepomp, aangesloten op de vloerverwarming, hebben we dit pand van het gas afgehaald. Het klimaat wordt geregeld door een Duco ventilatiesysteem verdeeld over 3 zones in samenwerking met een Daikin Lucht-Lucht Warmtepomp. De volledige elektrische installatie is verzorgd en ingericht naar het Loxone Smart Home principe. Dit omvat o.a. een centrale miniserver in de nieuwe meterkast, rookmelders, watermelders, een weerstation, bewegingsmelders, een geïntegreerd alarmsysteem, camerasysteem, een geïntegreerd brandmeld/watermeld systeem, LED spots en –strips, schakelmateriaal, wandcontactdozen, data bekabeling en een muziekserver met inbouw speakers.

Door dit totaalpakket is alles geautomatiseerd en wordt het personeel enorm veel dagelijkse handelingen uit handen genomen. Ook de vele apparaten in het pand worden beveiligd met een automatische uitschakeling in de nacht en een voorgeprogrammeerde opstartcyclus.

Door een aansturing met Loxone wordt er slim gebruik gemaakt van de zonwering om de warmte van de zon te benutten op moment dat er vraag naar warmte is of juist buiten te houden op moment dat er gekoeld dient te worden, hiermee wordt er zo min mogelijk energie verbruikt. De topkoeling van de vloerverwarming krijgt hierbij hulp van lucht-lucht warmtepompen (airco’s) in iedere ruimte. Echter ook zonder gebruik van airconditioning bleef dit pand tijdens de 40-graden week in 2019 door een goede isolatie, slimme zonwering en topkoeling over de vloerverwarming aangenaam met temperaturen aan het eind van de week tot maximaal 27 graden. Met Smart Home van Loxone wordt er ook middels tekst to speech gecommuniceerd vanuit bijvoorbeeld de behandelkamers als er assistentie gewenst is. De audio van het volledige pand is ingeregeld met zones waardoor in de wachtruimte in dat geval alleen de muziek klinkt en niet de oproep tot assistentie.

Project

Smart Home + Duurzaam Wonen

Ventilatie

Duco Tronic Plus

Smart Home

Loxone

Lucht-Water Warmtepomp

Nefit Enviline Monoblock

Soort bouw

Renovatie

Plaats

Meerssen

Lucht-Lucht Warmtepomp

Daikin Multisplit Perfera

Infrarood verwarming

Ecaros

bottom of page