top of page
DJI_0581_edited.jpg

PV Panelen Voerendaal

Soort bouw

Renovatie

Cijfers en Feiten:

Aan de Hogeweg te Voerendaal hebben wij een woning voorzien van zonnepanelen om de maandelijkse energielasten te drukken.

Volgens de klant lag zijn huis erg ongunstig door een oost-ligging van de achterkant van de woning i.c.m. schaduw van het huis van de buren en een aantal bomen in de tuin. Het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van deze woning bedroeg 5.000kWh per jaar en de klant wilde graag een zo groot mogelijk deel hiervan zelf kunnen gaan opwekken. Door een combinatie te maken van 2 type panelen, volledig zwarte panelen op het schuine pannendak en panelen met een witte achtergrond op het platte dak, hebben wij voor de klant zo veel mogelijk vermogen geplaatst waarbij ook de esthetiek niet uit het oog verloren is.

Met de Power Optimizers van SolarEdge, gecombineerd met een omvormer in de kelder, die zorgen voor een parallelschakeling van de panelen word de opbrengst ondanks schaduwobjecten gemaximaliseerd. De jaarlijkse opbrengst prognose van deze 16 panelen komt uit op 4.000kWh per jaar waarmee deze klant in de eerste jaren een besparing van €900 op zijn energiekosten realiseert.

Plaats

Voerendaal

Opdrachtgever

Particulier

Project

PV Panelen

PV Panelen

8 stuks Phono Solar 325Wp + 8 stuks Phono

Solar 375Wp

Omvormersysteem

SolarEdge

bottom of page