De Valkenberg 1D
6301 PM Valkenburg a/d Geul

Infrarood panelen

Als ervaren verwarmingsspecialist houden we ons bij P. Heijnens Installaties bezig met allerlei soorten verwarmingsmethodes. Ook voor infraroodpanelen kunt u bij ons terecht!

Wat zijn de voordelen van infraroodpanelen?

Infraroodpanelen werken op stroom. Deze stroom kunt u zelf opwekken met zonnepanelen. Een infrarood paneel gaat aanzienlijk zuiniger met energie om dan bijvoorbeeld conventionele elektrische kachels. Omdat er geen luchtcirculatie plaatsvindt (zoals bij convectiewarmte) is er geen sprake van hinderlijke stofverplaatsing. U profiteert met infrarood verwarming van een behagelijke warmte. U kunt de verwarming in elke ruimte apart regelen.

Hoe werken infraroodpanelen?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld convectoren, die de lucht in de hele ruimte verwarmen met convectiewarmte, maken infraroodpanelen gebruik van stralingswarmte. Ze verwarmen objecten en mensen in de ruimte. Door dit effect zal er geen koude straling meer van vloeren en of muren komen.

Wanneer kies ik voor infraroodpanelen?

Het plaatsen van infraroodpanelen is een zeer effectieve én milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van ruimtes waar u langer stil zit. Denk hierbij aan de zitkamer, keuken en werkplekken. Ook zijn de panelen geschikt voor gebruik op badkamers.

Ja, ik wil meer weten over infraroodpanelen

Wilt u graag meer informatie over infraroodpanelen, neemt u dan contact op met P. Heijnens Installaties. We beantwoorden graag al uw vragen! Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.