top of page
Klimmen%20-%20foto%207_edited.jpg

Duurzaam Wonen Klimmen

Opdrachtgever

Particulier

Cijfers en Feiten:

Aan de Schutteheiweg in Klimmen hebben wij een luxe jaren ’60 woning verduurzaamd door het plaatsen van een warmtepomp in combinatie met LTV radiatoren en zonnepanelen.

Met een stroomverbruik van 4.000kWh per jaar i.c.m. een gasverbruik van ruim 3.000m2 per jaar was het voor deze klant hoog tijd om zijn woning te gaan verduurzamen. Het bestaande afgiftesysteem was aan vervanging toe en met het plaatsen van Jaga LTV radiatoren voorzien van DBE regeling werd dit voorbereid op de plaatsing van een volledig elektrische Neftit Envyline warmtepomp. Met het plaatsen van auto-flow kranen op de overige bestaande radiatoren konden wij dit volledige systeem optimaal inregelen. De badkamer hebben wij voorzien van infraroodverwarming voor extra comfort.

Naast een oplossing voor het hoge gasverbruik hebben wij ook het bestaande stroomverbruik, inclusief het stijgende stroomverbruik van de warmtepomp, volledig kunnen opvangen door het plaatsen van 72 stuks LG Solar zonnepanelen. De zonnepanelen zijn in samenwerking met een dakdekker geplaatst op een volledig nieuw damwandplaten dak, afgewerkt met dakpannen rondom voor een ‘indak’ plaatsing van de zonnepanelen. Deze klant realiseert hiermee niet alleen een hoog rendement over zijn eigen direct stroomconsumptie maar verkoopt ook de overige stroom aan een energiemaatschappij als zijnde een zeer zekere en waardevaste investering.

Daarnaast hebben we deze woning op wens van de klant ook voorzien van een nieuwe energiezuinige ventilatiebox met gelijkstroommotor en van een Quooker in de keuken.

Project

Duurzaam Wonen

Infrarood verwarming

Ecaros

Warmtepomp

Nefit Envyline Monoblock

Soort bouw

Renovatie

Plaats

Klimmen

LTV radiatoren

Jaga Tempo/Vertiga/Strada

Omvormersysteem

SolarEdge

PV Panelen

LG Solar NEON 325 Wp

bottom of page