De Valkenberg 1D
6301 PM Valkenburg a/d Geul

Nul op de Meter

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, zeker op de woningmarkt. Er is dan ook een groeiend aantal mensen dat kiest voor een Nul op de Meter woning. Als specialist op het gebied van duurzame oplossingen vertelt P. Heijnens Installaties u hier graag meer over.

Wat is een Nul op de Meter woning?

Een Nul op de Meter (NOM) woning is een woning die een netto energiegebruik van 0 heeft. Met andere woorden, een woning die evenveel (of zelfs meer) energie opwekt als dat er wordt verbruikt. Dit kan gerealiseerd worden op een slimme manier gebruik te maken van verschillende energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen, maar ook aan een betere isolatie.

Door wie worden die voorzieningen gefinancierd?

Duurzame oplossingen vergen natuurlijk wel een investering. Als huiseigenaar kunt u ervoor kiezen om de aanschaf en installatie van de gewenste voorzieningen te financieren met het geld dat u bespaart op uw energierekening. In dat geval zouden uw woonlasten (in ieder geval de eerste jaren) gelijk blijven. Op de lange termijn bent u uiteraard steeds goedkoper uit! Voor zowel huiseigenaren als particuliere verhuurders en woningcorporaties komen er gelukkig steeds meer mogelijkheden; het aanvragen van de benodigde vergunningen wordt vereenvoudigd, duurzame oplossingen worden meer toegepast en dus goedkoper, en er is ruimte gecreëerd voor het verstrekken van subsidies.

Ja, ik wil meer weten over Nul op de Meter!

P. Heijnens Installaties in Valkenburg a/d Geul helpt u graag bij het realiseren van een nul op de meter woning. Wij maken graag een afspraak met u om te bekijken wat in uw woning de mogelijkheden zijn met betrekking tot het plaatsen van duurzame installaties. Uiteraard kunnen wij ook de investeringen en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!