De Valkenberg 1D
6301 PM Valkenburg a/d Geul

Domotica

Bij P. Heijnens Installaties gaan we met de tijd mee. We houden de ontwikkeling van technologieën nauwlettend in de gaten, en zijn constant op zoek naar nieuwe toepassingen op het gebied van comfort, veiligheid en duurzaamheid. Domotica speelt dan ook een belangrijke rol in onze werkzaamheden.

Wat is domotica?

Domotica, dat we ook wel huisautomatisering noemen, kan gedefinieerd worden als het integreren van technologie en diensten ten behoeve van een betere woon- en leefkwaliteit. Het merendeel van de toepassingen is bedoeld ter verbetering van comfort, veiligheid of een efficiënter energiegebruik.

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van domotica?

Domotica hoeft niet per se heel ingewikkeld te zijn. Veel toepassingen zijn zelfs heel simpel. Denk bijvoorbeeld aan een lamp in de gang die automatisch aan gaat wanneer er iemand aanbelt, of een koffiezetapparaat dat elke dag op een vast tijdstip aangaat. Een goed voorbeeld van domotica dat nu steeds vaker wordt toegepast is de mogelijkheid om de verwarming in huis via de smartphone te bedienen. Maar wat dacht u van beelden van uw bewakingscamera die naar uw tablet worden doorgestuurd? Een melding op uw smartphone wanneer de postbode is geweest? Of de gordijnen die automatisch sluiten als het buiten donker wordt? Domotica biedt eindeloos veel mogelijkheden!

Ja, ik wil meer weten over domotica!

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn op het gebied van domotica? Of wilt u ons inschakelen voor de installatie van elektrische systemen en/of diensten? Neemt u dan gerust contact met ons op. P. Heijnens Installaties is u graag van dienst!