De Valkenberg 1D
6301 PM Valkenburg a/d Geul

Convectoren

P. Heijnens Installaties is dé verwarmingsspecialist van Limburg en omstreken. Ook voor convectoren bent u bij ons aan het goede adres!

Wat is het verschil tussen een radiator en een convector?

Bij een radiator stroomt er warm water door buizen of panelen, welke vervolgens de omringende lucht verwarmen. De ontstane warmte is een combinatie van stralingswarmte en convectiewarmte.

Een convector daarentegen, produceert voornamelijk convectiewarmte; de convector zuigt onderaan koude lucht aan, welke door het verwarmingselement wordt opgewarmd. De warme lucht stijgt op. Wanneer de lucht weer afkoelt, zakt het naar beneden en herhaalt het proces zich weer.

Wat zijn de voordelen van een convector?

Eén gelijkmatigere en sneller opgewarmde omgeving en een laag energieverbruik behoren tot de belangrijkste voordelen van convectoren. Daar komt bij dat de aanraaktemperatuur van een convector lager is vergeleken met die van een radiator. Dit kan dus veiliger zijn, zeker met kleine kinderen. Ook blijft een convector, in tegenstelling tot een radiator, na het uitschakelen niet nagloeien – uit is uit.

 

Ja, ik wil meer weten over convectoren!

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van convectoren? Of heeft u behoefte aan advies met betrekking tot welke verwarmingsmethode het best geschikt is voor uw persoonlijke situatie? Neemt u dan contact op met P. Heijnens Installaties. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord!