Warmwatervoorzieningen

Warmwatervoorzieningen zijn van essentieel belang in een huishouden en worden ontelbare keren per dag gebruikt. In de warmwatervoorziening van huis of kantoor kan op verschillende manieren worden voorzien.

 

Zonneboilers

Een zonneboiler maakt gebruik van de warmte van de zon. Deze warmte wordt via een leidingsysteem naar het de te consumeren warme water doorgevoerd.

 

De boiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De collector, die vaak op het dak van een woning wordt geplaats, vangt het zonlicht op. Het warme water wordt bewaard in het voorraadvat omdat de productie van de warmte niet altijd evenredig loopt met de vraag naar warm water.

 

Geisers

Een geiser verwarmt het water pas op het moment dat het nodig is. Hierdoor is het verbruik aanzienlijk lager dan een gewone boiler. Daarnaast is de aanschaf van een geiser ook aanzienlijk voordeliger.

 

Geisers zijn er in verschillende soorten. Keuken-, douche- en baduitvoeringen. De keukengeiser is verkrijgbaar met of zonder rookgasafvoer aansluiting.

 

Boilers

Een boiler is, net als een geiser, een systeem om water te verwarmen. Bij een boiler wordt een voorraad water in een thermisch geïsoleerd vat verwarmd en op temperatuur gehouden. Ook hierin zijn verschillende uitvoeringen. Elektrische boilers, gasboilers en indirect gestookte boilers.

 

Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler voorzien in de warmwater behoefte door warmte op te nemen uit de grond, uit grondwater, uit de ventilatielucht van een gebouw of de buitenlucht. De temperatuur wordt verhoogt met behulp van een compressor. Deze warmt wordt gebruikt om tapwater te verwarmen.

 

Modulair buffersysteem 

Een modulair buffersysteem is een systeem met een buffer en boiler in één. Dat wil zeggen dat het systeem energie opslaat en dit ook weer afgeeft. Het modulair buffersysteem zorgt voor zowel optimaal CV-comfort als warmwatercomfort. Het systeem kan geladen worden door verschillende warmtebronnen. Denk hierbij aan een HR-ketel, warmtepomp of door zonne-energie.