Luchtbehandeling

In Nederland is de luchtvochtigheidsgraad hoog in de zomer, wat zorgt voor een onbehaaglijk binnenklimaat. Een warm (of koud) en/of vochtig klimaat in een woning of op kantoor kan zorgen voorenergieverlies, concentratie en/of

gezondheidsproblemen. Een airconditioninginstallatie is een geschikte

oplossing. Deze zorgt voor klimaatbeheersing en reguleert de luchttemperatuur en luchtvochtigheid.

 

Ventilatie & Airco

Goed ventileren is noodzakelijk voor de gezondheid van de mens. Daarnaast hebben veel woningen last van schimmel, tabaksrook of teveel aan fijnstof.

Daarom is “actieve” ventilatie van cruciaal belang. Met een warmteterugwinning (WTW) kunt u verantwoord en energiezuinig ventileren.

 

P. Heijnens Installaties installeert en onderhoudt zowel airconditioning- als ventilatiesystemen voor particulieren, bedrijven of instellingen.

 

Warmteterugwinningsinstallatie (WTW-installatie)

De woning voorzien van goede ventilatie is van groot belang voor de gezondheid van de mens. Vaak wordt er te weinig geventileerd. De gezondheidsrisico’s worden vaak onderschat. Goede ventilatie is nodig voor de toevoer van zuurstof en de afvoer van lucht(met schadelijke stoffen en vocht).

 

Het warmteterugwinningssysteem is een systeem dat uiterst stil en energiezuinig zijn werk doet. Het systeem zorgt voor de invoer van verse buitenlucht die opgewarmd of gekoeld wordt door de afgevoerde binnenlucht. Het warmteterugwinningssysteem voert op een gecontroleerde wijze lucht af uit de keuken, badkamer, toilet en eventueel berging. Gelijktijdig wordt verse lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers.